HET NIEUWE FAMILIEOPSTELLEN
EN
PRE- EN PERINATALE TRAUMA-INTEGRATIEOdilon Mets & Anke Hornbüssel

Odilon Mets
talen: Nederlands, francais, english, deutsch
Gediplomeerd  Hellinger® sciencia Familieopsteller aan de Université Européenne Jean Monnet, Brussel.
Ik ben vader van vier kinderen en grootvader van zeven kleinkinderen en ik ben getrouwd met Anke. 
Studies accountant.
Ik werkte  als internationaal vertegenwoordiger voor massa goederenvervoer en later als manager customer service center bij de grootste transportfirma in België.
Sedert het jaar 2000 werk ik met opstellingen in groepen en in individuele - als partnersessies. Ik werkte eerst met het systemische, klassieke opstellen tot ik Bert Hellinger ontmoette. Hij bracht wat ik zocht, een totaal andere benadering van opstellen. De filosofie en inzichten van Bert Hellinger over het geweten geef ik in mijn trainingen, en het zijn zwaartepunten in de opleiding tot opsteller van Het Nieuwe Familieopstellen.  
 
Mijn belangrijkste opleidingen zijn:
 • Neo-Hypnotherapeut en familieopstellingen (België en Nederland) 4-jarige opleiding.
 • Systemische en integratief therapeut: aan het Heinz Starkt Institut (Duitsland 3-jaar) vroeger lid DGfS
 • van 2011 tot 2019 deelname aan de Hellinger sciencia® internationaal trainingscamps en talloze opleidingsmodules aan de Hellinger sciencia® bij Bert en Sophie Hellinger
 • Internationale masterclass Organisatieopstellingen Hellinger instituut in 2016

Odilon

Anke Hornbüssel
talen: Nederlands, english, deutsch
Anke °58, getrouwd met Odilon en mede bezielster van Bewustzijnshuis.

“Hoe dieper ik duik in de pre- en perinatale ervaringswereld, hoe meer ik buig voor het wonder van het ZIJN." 

 • In haar 25- jarige loopbaan als logopediste en gediplomeerde pedagoge, groeide haar verlangen naar meer inzichten in het menselijke ZIJN. Ze volgde de opleidingen voor systemisch-psychologisch coaching (HISL) en familieopstellen (Stark Institut). In 2010 werd zij door de DGfS erkend als opsteller, en verhuist zij van Duitsland naar België. Sinds 2013 is zij gefascineerd door het ontdekken van de pre- en perinatale wereld. Zij volgde een 3-jarige training m.b.t. de behandeling van pre- en perinatale trauma’s (volwassene) bij dr. WilliamEmerson en assisteert sinds 2017 regelmatig bij  zijn workshops in Duitsland.

  (William R. Emerson is a … pioneer in the field of pre-and perinatal psychology. He is among the first in the world to develop prenatal and perinatal treatment methods for infants and children, is an expert in treatment methods for adults, and is recognized world-wide for his contributions. He is also president emeritus of APPPAH, the Association for Prenatal and Perinatal Psychology and Health; from: www.emersonbirthrx.com)
 • Diplom Sprachheilpädagogin (Universiteit Marburg) 
 • 3 jaar opleiding stempedagogiek (Lichtenberger Institut für Gesang u. Instrumentalspiel, 1992-1995)
 • 2 jaar opleiding Systemisch-psychologische coach in Hamburg. (Hamburger Institut für systemische Lösungen, 2006-2007,)
 • 2 jaar opleiding fenomenologisch-systemisch werk naar de grondleggingen van Bert Hellinger (Stark Institut®, 2008-2010)
 • 3 jaar training en supervisie mbt pre- en perinatale trauma’s en shocks bij William Emmerson, Ph.D., (Münster, Duitsland, 2014 – sept. 2016)
 • sindsdien regelmatig workshop assistentie bij zijn workshops in Duitsland
 • Sinds eind 2019 IBT i.o., Integrative Baby Therapie bij Matthew Appleton

Anke